Om fanzinet Are You Here For The Game

När boken Are You Here For The Game kom ut 2015 var vi extremt glada över att så många ville köpa den (stort tack!) och över den fina publicitet som boken fick i media. 


Vi började genast skissa på uppföljaren. Men det var inte enkelt. Nu hade vi förstått vad det innebär att baxa ett bokprojekt i mål vid sidan av heltidsarbeten, familj och vänner. Vi ville vi hitta en idé som verkligen kändes rätt innan vi satte igång. Konsekvensen blev att ganska precis ingenting hände. Tills i slutet av sommaren 2019.


När Erik och Peter kom för att grilla hamburgare i Johans trädgård hade de inte bara med sig några engelska ale, utan också en idé om att starta ett fanzine. Det skulle ge oss en frihet att skriva om lite allt möjligt istället för att satsa på en perfekt bokidé. Så vi körde igång, lät lusten styra och innehållet växa fram enligt devisen att det som intresserar oss säkert även intresserar er. 


Resultatet blev fanzinet Are You Here For The Game, ett fanzine för alla anglofiler och läktarturister som älskar halvsunkiga pubar, flottiga fish and chips, avslagen cask ale samt allt annat som hör den engelska fotbollen till.


Premiärnumret släpptes i juni 2020, togs emot med en värme som vi inte hade kunnat drömma om och sålde till vår stora förvåning faktiskt slut (stort tack igen). Sedan dess har vi gjort ett nummer om året och är nu uppe i fyra utgåvor.

När nummer fem kommer vågar vi inte lova, eftersom fanzinet är ett hobbyprojekt utan vinstsyfte (eventuellt överskott investeras in i nästa nummer) som vi gör vid sidan av jobb, snoriga barn och överfulla diskmaskiner. Ha tålamod med oss – så ses vi snart igen!


Johan, Erik och Peter

Om oss som gör fanzinet

Johan Åberg

skriver långt och redigerar det lite kortare. 


Peter Johansson

sprutar ur sig idéer när han inte skriver eller fotograferar.

Erik Westin

formger allt och skriver det han känner för. 

Vill du komma i kontakt med oss?

Maila till ayhftg@gmail.com. Har du åsikter om fanzinet eller idéer om innehåll? Hör av dig! Det gäller så klart också om du är skribent, fotograf eller illustratör och vill bidra. Sånt är kul!!